wtorek, 11 lutego 2014

# 172. Gofry od których umarłam, polecam!



 Dyniowe gofry zapiekane z parmezanem; jabłko, miód gryczany

naj le psze
tj nie tak delikatne jak z quinoą, ale nie o strukturę tu chodzi




23 komentarze:

  1. Rzeczywiście wyglądaja obłędnie <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Dyniowe goferki właśnie dziś chcę zrobić na kolacje :D
    Twoje ślicznie wyglądają, zwłaszcza roztopiony parmezan <3

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawe połączenie smaków! podoba mi się, bo lubię odkrywać takie nowe "najlepsze śniadania" :) bardzo apetycznie je podałaś!

    OdpowiedzUsuń
  4. słodko-wytrawne połączenia od całkiem niedawna uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Jestem zachwycona! Cudowne!

    OdpowiedzUsuń
  6. chyba też bym od nich umarła (;

    OdpowiedzUsuń
  7. Zdobyłaś nimi moje serce już doszczętnie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Zapiekane gofry? No w sumie dlaczego nie :D I do dyniowe <3 A ze śmierdzielem i jabłkiem jak najbardziej by mi podpasowały :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pasuje mi tu wszystko, wszystko gra ze sobą. Parmezan z jabłkiem to wybróbiwania, wenę masz ostatnio niekiepską!

    OdpowiedzUsuń
  10. Chciałabym umieć tak dobrze i oryginalnie łączyć smaki! :3

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie chcę umierać!
    Ale na takiego gofra skusiłabym się od razu! :)
    Idealne połączenie smaków!

    OdpowiedzUsuń
  12. Z parmezanem? Ciekawe i do wypróbowania! A wyglądają bardzo zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  13. no nie, jak idealnie! roztopiony ser to coś, co kocham nieskończenie :>

    OdpowiedzUsuń
  14. Parmezan i miód to genialne połączenie, podobnie jak gorgonzola. Te gofry no cóż, poza moim zasięgiem będą, dyni brak i w sklepach i w zamrażarce.. ale pomysł na zapieczenie wypróbuję już niebawem!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chortex wypuscil na rynek mrozona dynie, takze do sklepu marsz! :)

      Usuń
  15. Skoro od nich się umiera muszę przetestować ! Lubię czuć dreszczyk emocji :D

    OdpowiedzUsuń
  16. Wszystko co lubię najbardziej! Podeślij mi takiego goferka, bo u mnie parmezan się skończył! ;D

    OdpowiedzUsuń
  17. ale ja nie wiem, czy już chcę umierać ._.
    a tak całkiem serio - genialny pomysł! :)

    OdpowiedzUsuń
  18. wygralaś wszystko tym śniadaniem!
    a długo zapiekałaś, czy wrzuciłaś do pieca gorące gofry tylko na czas rozpuszczenia parmezanu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mam taki śmieszny opiekacz elektryczny, gdzie grzałka jest jakieś 5cm nad tym, co się tam włoży, więc trwało to dosłownie 2minuty ;) nie wiem jak będzie z piekarnikiem

      Usuń
  19. A można przepis? :) Wyglądają wspaniale! I ciekawi mnie to połączenie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pewnie! tylko, że.. nie pamiętam, serio :D nie mam pewności, czy użyłam całego jajka czy połówkę (ale normalnie robiłam z całego, więc można takowego użyć), 40-50g mąki (wymieszałam resztki gryczanej, ryżowej i jaglanej), kilka łyżeczek (5?) puree z dyni i rozcieńczyłam mlekiem (nie mam pojęcia ile, bo na oko. 50ml?)

      Usuń