Parmezan i miód to genialne połączenie, podobnie jak gorgonzola. Te gofry no cóż, poza moim zasięgiem będą, dyni brak i w sklepach i w zamrażarce.. ale pomysł na zapieczenie wypróbuję już niebawem!
mam taki śmieszny opiekacz elektryczny, gdzie grzałka jest jakieś 5cm nad tym, co się tam włoży, więc trwało to dosłownie 2minuty ;) nie wiem jak będzie z piekarnikiem
pewnie! tylko, że.. nie pamiętam, serio :D nie mam pewności, czy użyłam całego jajka czy połówkę (ale normalnie robiłam z całego, więc można takowego użyć), 40-50g mąki (wymieszałam resztki gryczanej, ryżowej i jaglanej), kilka łyżeczek (5?) puree z dyni i rozcieńczyłam mlekiem (nie mam pojęcia ile, bo na oko. 50ml?)
Rzeczywiście wyglądaja obłędnie <3
OdpowiedzUsuńDyniowe goferki właśnie dziś chcę zrobić na kolacje :D
OdpowiedzUsuńTwoje ślicznie wyglądają, zwłaszcza roztopiony parmezan <3
ciekawe połączenie smaków! podoba mi się, bo lubię odkrywać takie nowe "najlepsze śniadania" :) bardzo apetycznie je podałaś!
OdpowiedzUsuńsłodko-wytrawne połączenia od całkiem niedawna uwielbiam!
OdpowiedzUsuńJestem zachwycona! Cudowne!
OdpowiedzUsuńchyba też bym od nich umarła (;
OdpowiedzUsuńZdobyłaś nimi moje serce już doszczętnie!
OdpowiedzUsuńZapiekane gofry? No w sumie dlaczego nie :D I do dyniowe <3 A ze śmierdzielem i jabłkiem jak najbardziej by mi podpasowały :)
OdpowiedzUsuńPasuje mi tu wszystko, wszystko gra ze sobą. Parmezan z jabłkiem to wybróbiwania, wenę masz ostatnio niekiepską!
OdpowiedzUsuńChciałabym umieć tak dobrze i oryginalnie łączyć smaki! :3
OdpowiedzUsuńNie chcę umierać!
OdpowiedzUsuńAle na takiego gofra skusiłabym się od razu! :)
Idealne połączenie smaków!
Z parmezanem? Ciekawe i do wypróbowania! A wyglądają bardzo zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńno nie, jak idealnie! roztopiony ser to coś, co kocham nieskończenie :>
OdpowiedzUsuńParmezan i miód to genialne połączenie, podobnie jak gorgonzola. Te gofry no cóż, poza moim zasięgiem będą, dyni brak i w sklepach i w zamrażarce.. ale pomysł na zapieczenie wypróbuję już niebawem!
OdpowiedzUsuńChortex wypuscil na rynek mrozona dynie, takze do sklepu marsz! :)
UsuńSkoro od nich się umiera muszę przetestować ! Lubię czuć dreszczyk emocji :D
OdpowiedzUsuńWszystko co lubię najbardziej! Podeślij mi takiego goferka, bo u mnie parmezan się skończył! ;D
OdpowiedzUsuńale ja nie wiem, czy już chcę umierać ._.
OdpowiedzUsuńa tak całkiem serio - genialny pomysł! :)
Ładnie wyglądają ;)
OdpowiedzUsuńwygralaś wszystko tym śniadaniem!
OdpowiedzUsuńa długo zapiekałaś, czy wrzuciłaś do pieca gorące gofry tylko na czas rozpuszczenia parmezanu?
mam taki śmieszny opiekacz elektryczny, gdzie grzałka jest jakieś 5cm nad tym, co się tam włoży, więc trwało to dosłownie 2minuty ;) nie wiem jak będzie z piekarnikiem
UsuńA można przepis? :) Wyglądają wspaniale! I ciekawi mnie to połączenie!
OdpowiedzUsuńpewnie! tylko, że.. nie pamiętam, serio :D nie mam pewności, czy użyłam całego jajka czy połówkę (ale normalnie robiłam z całego, więc można takowego użyć), 40-50g mąki (wymieszałam resztki gryczanej, ryżowej i jaglanej), kilka łyżeczek (5?) puree z dyni i rozcieńczyłam mlekiem (nie mam pojęcia ile, bo na oko. 50ml?)
Usuń