Migdałowy chlebek jaglany; ananasowy krem tofu
55g kaszy jaglanej i płatków migdałowych (1:1) zmielić na mąkę i zmieszać z proszkiem do pieczenia (ewentualnie- słodzidło). białko ubić na sztywną pianę i dodać do suchych składników, dokładnie wymieszać. zostawić na ok. 30min (lub całą noc w lodówce). piec ok 25min w 180'C
Te twoje chlebki są świetne :)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie, (aczkolwiek muszę to powiedzieć, wybacz : trochę malutko)
migdałowy, jaglany, cudowny <3
OdpowiedzUsuńKrem z tofu ? Ciekawe :D
OdpowiedzUsuńKoniecznie przepis do wypróbowania !
pyszności :)
OdpowiedzUsuńwygląda genialnie, a słowo "migdałowy" potęguje tylko moją ochotę na niego!
OdpowiedzUsuńmiłe zaskoczenie :) ten chlebek musi smakować wyjątkowo - migdały i kasza jaglana w nim ukryta zachęcają mnie jeszcze bardziej do wypróbowania ;)
OdpowiedzUsuńaaa wstyd ale tofu jeszcze nie jadłam :x
OdpowiedzUsuńIntrygujący ten wypiek. Nigdy chyba nic podobnego nie widziałam.
OdpowiedzUsuń