środa, 11 grudnia 2013

# 110. Chlebek migdałowy i tofu

dziś nic

Migdałowy chlebek jaglany; ananasowy krem tofu

55g kaszy jaglanej i płatków migdałowych (1:1) zmielić na mąkę i zmieszać z proszkiem do pieczenia (ewentualnie- słodzidło). białko ubić na sztywną pianę i dodać do suchych składników, dokładnie wymieszać. zostawić na ok. 30min (lub całą noc w lodówce). piec ok 25min w 180'C

8 komentarzy:

  1. Te twoje chlebki są świetne :)
    Bardzo smacznie, (aczkolwiek muszę to powiedzieć, wybacz : trochę malutko)

    OdpowiedzUsuń
  2. migdałowy, jaglany, cudowny <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Krem z tofu ? Ciekawe :D
    Koniecznie przepis do wypróbowania !

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda genialnie, a słowo "migdałowy" potęguje tylko moją ochotę na niego!

    OdpowiedzUsuń
  5. miłe zaskoczenie :) ten chlebek musi smakować wyjątkowo - migdały i kasza jaglana w nim ukryta zachęcają mnie jeszcze bardziej do wypróbowania ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. aaa wstyd ale tofu jeszcze nie jadłam :x

    OdpowiedzUsuń
  7. Intrygujący ten wypiek. Nigdy chyba nic podobnego nie widziałam.

    OdpowiedzUsuń